1.11.2024 Tutkimus tutuksi: 1. Chatbotit kotoutumisen välineenä 2. Mikä selittää kotoutumista ja syrjäytymistä – olisiko tilausta uusille mittareille?

Ilmoittaudu tästä>>

Osallistu ilman ennakkoilmoitusta tästä >>

Esityksen ensimmäinen osa tarkastelee chatbottien roolia digitaalisen vuorovaikutuksen ja integraation välineinä julkisella sektorilla. Aaro Tupasela on tutkinut chatbottien haasteita ja mahdollisuuksia palvelukanavana eri asiakasryhmille, erityisesti maahanmuuttajille. Niihin liittyy kuitenkin monia haasteita, erityisesti niiden täytäntöönpanoon ja toimintaan. Digitaalisissa julkisissa palveluissa nämä liittyvät esimerkiksi sen varmistamiseen ihmisten oikeuksia ei rikota ja että robottien antamat tiedot ovat tarkkoja.

Esityksen toinen osa käsittelee eri rekisteriaineistojen ja mittareiden roolia kotoutumisen ja syrjäytymisen tutkimuksessa. Jääkö joidenkin ihmisryhmien (esim. toisen polven maahanmuuttajien) kokema syrjintä piiloon tilastollisissa tarkasteluissa? Olisiko uusille tilastollisille mittareille tarvetta valtakunnallisissa rekistereissä, mm. etnisyyden kerääminen? Ovatko uudet mittarit uhka vai mahdollisuus vai jotain siltä väliltä? Tutkimuksessa käsitellään aihetta niin asiantuntijoiden kuin tavallisten ihmisten näkökulmasta.

Ohjelma

1.11.2024 1. Chatbotit kotoutumisen välineenä 2. Mikä selittää kotoutumista ja syrjäytymistä – olisiko tilausta uusille mittareille?
Aaro Tupasela Tutkija, Trust-M -hanke, Helsingin Yliopisto
Viivi Eskelinen Tutkija ja vuorovaikutusvastaava, Trust-M -hanke, Helsingin Yliopisto/Aalto-Yliopisto

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä>>

Tutkimus tutuksi -tietoiskuissa esitellään maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää tutkimusta ja tarjotaan tilaisuus keskustelulle. Tietoiskut ovat Mobile Futures -hankkeen ja Kumppanuusohjelman yhteistyö. Ne järjestetään etänä, Teams-yhteydellä, koko syksyn kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 9-10. Osallistumislinkki on sama jokaisella tapahtumakerralla.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla ennen tapahtumaa mutta tietoiskuihin voi osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista.