Sosiaaliset verkostot, syntyvyys ja hyvinvointi ikääntyvässä Suomessa (NetResilience)

Miten muuttuvat sosiaaliset verkostot vaikuttavat syntyvyyteen, aktiiviseen ikääntymiseen ja yksilöiden hyvinvointiin? Millaiset verkostot vahvistavat väestön resilienssiä eli kykyä sopeutua vastoinkäymisiin ja yllättäviin tapahtumiin?

Tuotamme tietoa sekä alueellisesti kohdennettuja politiikkasuosituksia, joiden avulla kunnat ja hyvinvointialueet voivat tuottaa parempia palveluita perheille, nuorille ja ikääntyville.

Käytämme rekisteri- ja kyselytutkimusaineistoja sekä verkostoanalyysin menetelmiä ja tarkastelemme Suomen eri alueiden välisiä eroja ja yhtäläisyyksiä. Vertaamme nyky-Suomea muihin Euroopan maihin sekä käsittelemme pitkän aikavälin historiallisia muutoksia.

Työpaketit 

 1. Syntyvyys ja lastensaantitoiveet
 2. Ikääntyvä Suomi
 3. Alueelliset näkökulmat
 4. Ajalliset näkökulmat
 5. Verkostomenetelmät

Konsortio 

 • Väestöliitto
 • Turun yliopisto
 • Helsingin yliopisto
 • Aalto-yliopisto

Hankkeen verkkosivut 

www.netresilience.fi

Sosiaalinen media

Seuraa meitä Twitterissä

Ajankohtaiset uutiset

Uutiset arkisto - NetResilience Social Networks, Fertility and Wellbeing in Ageing Populations

 • Demo Talks 7.11.: Muuttoliike Suomessa ja alueelliset erot
  by Tiina Helamaa on 13.9.2023 at 12:03

  Kaupungistuminen on edennyt Suomessa tasaisesti viime vuosikymmeninä. Maan sisäinen ja kansainvälinen muuttoliike keskittävät väestöä suurille kaupunkiseuduille. Samalla erot väestöllisessä huoltosuhteessa... The post Demo Talks 7.11.: Muuttoliike Suomessa ja alueelliset erot appeared first on NetResilience.

 • HS: Hedelmällisyys­kello­peli
  by Tiina Helamaa on 25.8.2023 at 11:50

  Suomalaiset saavat vähemmän lapsia kuin toivoisivat saavansa, kertoo tutkimusprofessori Anna Rotkirch Väestöliitosta. Väestöliiton Perhebarometrin mukaan keskimäärin suomalainen toivoo saavansa kaksi... The post HS: Hedelmällisyys­kello­peli appeared first on NetResilience.

 • Demo Talks 12.9.: Maahanmuuttajat työelämässä
  by Tiina Helamaa on 22.8.2023 at 11:08

  Miten taataan tasa-arvo työelämässä, ja miten työyhteisöissä tuetaan monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta? Millainen työkyky maahanmuuttajilla on rekisteritutkimuksen valossa, ja miten sitä... The post Demo Talks 12.9.: Maahanmuuttajat työelämässä appeared first on NetResilience.

 • Tietovuoto: Ketkä asuvat lähellä sisaruksiaan myöhemmällä iällä?
  by Tiina Helamaa on 17.8.2023 at 10:06

  Sisarukset jakavat usein vahvan tunnesiteen ja voivat tarjota arvokasta tukea toisilleen myös vanhemmalla iällä. Siksi on mielenkiintoista tietää, ketkä asuvat... The post Tietovuoto: Ketkä asuvat lähellä sisaruksiaan myöhemmällä iällä? appeared first on NetResilience.

 • Laskeva syntyvyys aiheena Huomenta Suomessa 31.7.
  by Tiina Helamaa on 2.8.2023 at 11:56

  Syntyvyys laskee – onko yhteiskunnan ilmapiirissä vikaa, pohdittiin Huomenta Suomi -lähetyksessä tiistaina 31.7. Vieraana jaksossa tutkimusjohtaja Anna Rotkirch. Syntyvyyden lasku... The post Laskeva syntyvyys aiheena Huomenta Suomessa 31.7. appeared first on NetResilience.

Yhteystiedot

Antti Tanskanen Konsortion johtaja+358 40 589 3980
Tiina Helamaa Vuorovaikutusvastaava+358 50 348 9272

Tutustu koko NetResiliencen väkeen hankkeen verkkosivuilla.